top of page

תהליך טיפול אוסטיאופתי

תחילה המטפל מתשאל את המטופל על ההיסטוריה הרפואית של משפחתו. בהמשך, מעיין המטפל בגיליונות ובבדיקות המעבדה של המטופל (רנטגן, MRI), שלב חשוב באיתור מקור ההפרעה (ב-60 אחוז מהמקרים מדובר בטראומה, ניתוח כירורגי או לחץ נפשי. האוסטיאופת יוכל אז להחליט על הטיפול הרצוי).

 

דיאגנוסטיקה אוסטיאופתית הינה השלב השני של הטיפול בו האוסטיאופת מבצע בדיקות קליניות ספציפיות, על מנת לאתר את האזורים בגוף שסובלים ממגבלות תנועה, שיכולים לגרום להרעה במצבו של המטופל.

 

בחירת הטכניקה הידנית היא השלב השלישי של הטיפול. הטכניקה הזאת מותאמת למסקנות אליהן הגענו בשני השלבים הקודמים של הטיפול. היא תלויה בגיל ,מבנה גופו, היסטוריה ומכניזם הפציעה של המטופל.

הטכניקה המנואלית יכולה להיות דרך השלד, הגולגולת, הפסיה, או דרך האברים הפנימיים. הטכניקות משלימות אחת את השנייה ותלויות אחת בשנייה, המטרה היא להחזיר את התנועתיות של כל מרכיבי הגוף. טיפול אוסטאופתי נמשך בין 45 דק לשעה.

 

אחרי טיפול אוסטאופתיה, מומלץ שלא להתאמץ יתר על המידה או לבצע כל סוג של אימון ספורטיבי במשך 48 שעות, על מנת שלו להפריע לתהליך ההבראה התקין של הגוף. במקרים מסוימים יכול הכאב להתגבר, זאת מכיוון שהוא מתרגל לשיווי המשקל החדש שלו. הכאב אמור לחלוף אחרי יומיים עד ארבעה ימים. מאותה סיבה מומלץ לקיים את מפגשי הטיפול אחת לכמה ימים.

 

אם לא סבלתם מכאב או בעיה אחרת במשך השנה, מומלץ להיפגש עם האוסטאופת אחת לשנה.

bottom of page